real estate, homeownership, homebuying-6688945.jpg

Top 3 vinkkiä asunnon myyntiin – näillä vinkeillä onnistut

Jaa postaus somessa

Asunnon myynti edessä etkä tiedä mistä aloittaa? Ei hätää kokosimme meidän mielestä tärkeimmät huomioitavat asiat yhteen artikkeliin.

1. Myynkö itse vai palkkaanko välittäjän?

Useilla asunnon myyjillä ensimmäinen iso kysymys asunnon myyntiä suunniteltaessa on, että myynkö itse vai palkkaanko välittäjän. Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa.

Asunnon myynti itse on useimmiten todella aikaa vievää ja hermoja raastavaa. Missä markkinoin, kuka ottaa kuvat, mitä dokumentteja tarvitsen…? Selvitä siis ainakin nämä asiat etukäteen, jos aiot myydä itse. Itse myytäessä sinun tulisi myös tietää alueen hintataso, jotta et pyydä liikaa – tai liian vähää. 

Toisaalta välittäjän palkkaaminen vaikuttaa todella kalliilta ratkaisulta, mutta loppujen lopuksi sitä se ei välttämättä ole. Kannattaa miettiä, kuinka monta tuntia (tai kymmentä tuntia) välittäjän palkkaaminen sinulta säästää. Kohteen markkinointi, myyntikuvat, kauppakirjat, asuntonäytöt… Ehkä välittäjän palkkaaminen ei olekaan huono idea.

Jos etsit itsellesi hyvää välittäjää, valitse kumppanimme. Tiedustelut [email protected]

money, manager, business icons-7085166.jpg
realtor, real estate, real estate agent-3182376.jpg

2. Myyntikuvat

Myyntikuvat ovat kaikki kaikessa. Tästä syystä kiinteistänvälittäjät käyttävät ammattivalokuvaajia varmistaakseen laadukkaat kuvat, jotka vetävät ostajia puoleensa. Kuvilla siis houkutellaan ostajia.

Jos välttämättä haluat ottaa itse kuvat, panosta niihin täysillä. Mieti kuvakulmat tarkkaan, katso sopiva valaistus, käytä hyvää kameraa. Katso kuvia ottaessa myös, että asunto näyttää siistiltä. Tietenkin, jos asunnossa on jotain vaurioita, korjauta ne jo ennen kuvien ottamista.

Jos sinulta ei löydy tarpeeksi hyvää kameraa tai valokuvaaminen ei vain ole juttusi, palkkaa ammattikuvaaja. Hän hoitaa sinulle kuvat, jotka helpottavat myyntiprosessia.


3. Mieti hinta ja laita asunto myyntiin.

Hintaa miettiessäsi selvitä alueesi hintataso. Vertaa omaa asuntoasi muihin asuntoihin. Asunnon kunto, ikä, tulevat remontit ovat muun muassa hintaan vaikuttavia tekijöitä. Jos sinulla ei ole mitään käsitystä hinnasta, tilaa meiltä ilmainen hinta-arvio täältä.

Hinnan määrittämisen jälkeen olet valmis jättämään myynti-ilmoituksen vireille. Anna ilmoitukseen mahdollisimman paljon tietoja sekä yritä kirjoittaa mahdollisimman myyvä teksti. Tekstin tulisi olla lyhyt ja ytimekäs.

Millä alustalla julkaisen ilmoituksen? Tiesitkö, että Oikotien ja Etuoven lisäksi voit jättää ilmoituksen myös hiljaiseen asuntokauppaan osoitteessa: www.hiljainenasuntokauppa.fi . 

Yhteenveto

Summa summarum mieti asuntoa myytäessä, onko itse myyminen aikani arvoista. Jos olet loistava myymään sekä löytyy valokuvaus taitoa, miksi et voisi myydä asuntoa itse lähes vaivatta? Jos et näitä ominaisuuksia omaa, suosittelemme kääntymään ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän puoleen.